מאז שתרבות בתי הקפה הפכה לכה משמעותית בישראל, נראה כאילו בראוניז שוקולד כבר לא יכול להיות מה שהיה פעם - קצת קקאו, ביצים, סוכר וקמח ויהיה בסדר - הוא חייב להיות עשיר ומשובח, ומלא בהפתעות ודברים טובים כדי להיות ראוי לחכנו.
מתכון זה אמנם פשוט וקל מאוד להכנה, אבל כאשר הוא עשוי ממיטב הפרודוקטים, הוא אינו משאיר מקום לספק - אם בראוניז שוקולד, אז כזה.
אז קדימה להכנה...
החומרים
• 200 גרם שוקולד מריר
• 200 גרם חמאה (או מחמאה לגרסא הפרווה)
• 1 כוס סוכר
• 4 ביצים
• 1 כוס קמח רגיל - לא תופח
• 200 גרם אגוזים (אופציונלי)
אופן ההכנה
• מחממים וממיסים בסיר את השוקולד והחמאה - עד שיהיו חלקים לגמרי
• מוסיפים ומערבבים פנימה את הסוכר - עד שימס
• מכבים את האש - או מורידים את הסיר מהאש
• בעדינות ובמהירות מוסיפים פנימה את 4 הביצים
• ומיד אח"כ את הקמח
• מערבבים לעיסה חלקה
• כאן מוסיפים את האגוזים אם רוצים
• מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לכ-15 דקות
• הבראוניז מוכנים כאשר קיסם יוצא מהם מעט רטוב
• חותכים לקוביות קטנות, אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר
• לאחר הצטננותם מאכסנים בצנצנת עוגיות
מי משעוניין לת את הבראוניז כמתנה יפה לרגל דירה או בית חדש, אפשר להניח בכלי יפה, ולעטוף בצלופן
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.